23 Ocak 2015 Cuma

Galatasaray'da Son Durumlar


Dün gece futbolun ne kadar sürprizlere açık bir oyun olduğu tekrar görmüş olduk.Açıkcası 1 ay sonra Arena'da maça çıkan takımın istekli ve iyi futbol ile 4-5 gollü bir galibiyet alacağını düşünmüştük.Hamza Hoca,Burak ve Semih'in beklenmedik sakatlıkları nedeniyle maça ,Rizespor maçı öncesi takım uyumuna bakmak için ideale yakın 11 ile çıkmak zorunda kaldı.Yoksa böyle bir maçta Sneijder gibi bir futbolcuyu oynatmak çok gereksizdi.En başta söyleyelim her kim olmaz olursa olsun Melo stoper oynamamalı. Hem orta saha direnci düşüyor hem de savunmada çok dengesiz.Hep öne doğru hamle yapması,kademe anlayışı olmaması,o bölgede yaşadığı konsantrasyon kaybı ile yarardan çok zarar veriyor.Kalede oynasa,stoperden fazla verim alınır şaka değil.
Kale ayrı bir sorun ve Muslera ne kadar vazgeçilmez tekrar görmüş olduk.Sinan konusunda hepimiz yanıldık itiraf edelim.Yıllarca Aykut-Orkun-Ufuk-Eray gibi kalecilerden sonra ( Biz Simovic-Taffarel-Mondragon gibi efsaneler ile büyümüş çocuklardık sonuçta ) Sinan'ın Muslera'ya iyi bir yedek olacağını hatta hatta yabancı sınırı nedeni ile bazı lig maçlarında oynayabileceğini düşündük.
Sinan Bolat çok büyük bir hayal kırıklığı.Kayserispor tecrübesinde takımın genel olarak kötü olduğunu onun o kadar kötü bir kaleci olmadığını düşünmüştüm yanılmışım.Tamam sürekli oynamayan kalecide bir devamlılık sorunu olur ama kafa olarak maça hiç veremiyor kendisini.Anadolu takımlarında belki biraz oynar ama Galatasaray'ın asla yedek kalecisi bile olamaz.
Başakşehir'e gidip yedek oturan Ufuk Ceylan ondan iyi kaleci daha ne diyeyim.
Emre Can ve Sinan Gümüş bu maçta oynamayacaksa hangi maçta oynayacak acaba?Genç tecrübesiz olması bahane değil.Artık 19 yaşında CL finaline çıkan gençler var.Hadi Arsenal maçı olur anlarım.Diyarbakır Belediye maçında da tecrübe kazanamayacaksa ne zaman kazanacak?
Yekta artık bu takımda vadesini bence doldurdu.Bu tarz bir maçta bile fark yaratamıyor ve çok verimsiz.
Bruma ayrı bir konu.İlk alındığı dönem müthiş yetenek,çok hızlı vs. dedik ama hiç gelişme kaydedemedi.Gelecek sezon bence Almanya-Fransa-Hollanda gibi bir lige kiralık olarak gönderilmeli.Ben Türkiye liginde ve Galatasaray'da gelişme göstereceğine artık inanmıyorum.12 milyon Euro gibi müthiş bir para verildi.İyi bir lig tedrisatından geçerse 15 eder,burada kalırsa 5 bile etmez.Sonuç bu maalesef.
Burak'ın gol atsın atmasın takımın hücum gücü anlamında ne kadar önemli bir isim olduğu oynamadığı maçlarda çok belli oluyor.Umut ve Pandev'in Burak gibi hızı ve deliciliği yok stil olarak.
İlk üç maçta 9 puan almışken Sneijder'i dün gece oynatmak büyük riskti.Doğacak ağır bir sakatlık lige ve şampiyonluğa mal olabilirdi çünkü.
Geçen sene Trabzonspor'a 15 gol 15 asist katkı veren Olcan'dan beklentim fazlaydı şu ana kadar o da hayalkırıklığı. Hadi CL'de Arsenal-B.Dortmund maçlarında fizik olarak yetersiz kalırsın anlarım ama Diyarbakır Belediye maçında bile kötü oynuyorsan bir aynaya bakacaksın ben bu takımı hak ediyor muyum diye.
Puan mücadelesi olan lig maçı dahi olsa savunmada tecrübesiz Emre Can'ı Melo'ya tercih etmek gerekiyor.
Sakatlık olmadığı sürece bu takımın omurgası Muslera-Semih-Chedjou-Selçuk-Melo-Sneijder-Burak'tır...
Sabri-Hakan-Telles-Umut-Bruma-Emre-Tarık-Hamit -Olcan gibi futbolcuların takıma vereceği katkı şampiyonluk yolunu ya açacak aya da kapayacak.

Hiç yorum yok: