2 Eylül 2014 Salı

Pandev-Dzemaili-Tarık Sonrası Galatasaray...

6+0+4 olan yabancı sınırı saçmalığı 5+3+1 olsa da ya da sahaya diziliş 4-2-3-1 , 3-5-2 , 4-3-3 vb. olsa da asıl önemli olan Galatasaray son gün yaptığı üç transfer ile başka bir takım kimyası ve kadro derinliği yarattı.Artık Muslera dışında kimse 11'de yerim garanti diyemez.Tarık-Pandev-Dzemaili transferleri ile Telles-Melo-Selçuk-Burak gibi 11'de yerini garanti görenler artık çok daha fazla çalışmak ve hazır olmak zorunda.Rekabet başarıyı getirecek kuşkusuz.
Öncelikle Tarık'a verilen 5 milyon Euro bonservis için ne onu ne de Eskişehirspor kulübünü suçlayamayız.Ülke yabancı sınırı şartları ile yerli futbolcular değerinin 2-3 katı bedel ödetiyor maalesef.Kumaşı var ve kaliteli kuşkusuz.İyi çalışır ve uyum sağlarsa Tarık uzun yıllar katkı verir. Savunmanın hem sağ hem de solunda oynayabilen futbolcu kıymetli günümüzde. Yiğit-Sercan-Salih gibi futbolculara verilen ve boşa giden paraları görünce bence olması gereken bir transferdi.
Dzemaili çok tanıdığım bir futbolcu değildi açıkcası.Ancak kariyerine bakınca ve Prandelli'nin isteğini görünce umutluyum.Melo ve Selçuk 3 senedir alternatifsizdi.Emre-Hamit-Engin-Yekta vb. o bölgede güçlü bir tehdit olmadıkları için iyi bir alternatif gerekiyordu. Stoper değil orta sahaya ihtiyacımız var diye 3 aydır söylenen ben nihayet rahatladım.Elbette gönül Song-Gökhan İnler ister ama bütçe de önemliydi.O bölgede bazen 11 bazen de 18 de olması CL de özellikle kadro derinliği yaratacak.
Goran Pandev en bilinen transfer elbette.Almeida gibi son vuruşu zayıf,pivot santrafor yerine Pandev gibi asist ve gol özelliği dengeli kanat forvet çok daha gerekliydi. İnter'de Mourinho ondan çok  verim almıştı 3 kupalı sezonda.Sneijder ile birlikte sahada sakin kalacak,futbol zekası yüksek klas bir sol ayağa ihtiyaç vardı ve ben çok memnunum transferinden.Olcan dışında sağ ayaklı olan hücum hattı,onun sol ayağı ile genişlik kazanacak.Geçen sezon 41 maça çıkmış,İtalya liginde 29 maç 8 gol 4 asist yapan adam bu ligde 12 gol 8 asist neden yapmasın? Pandev'den gelecek 20 gollük katkı takımı zirvede tutar.
En önemlisi geçen sene 6+0+4 nedeni ile 11 de olmayan futbolcu direkt tribüne çıkmak zorunda kalıyordu.Artık maça,lige,oyunun gidişatına göre değişiklik imkanı var.Bruma'yı çıkarıp Pandev'i almak Melo'yu çıkarıp Dzemaili'yi sahaya sürmek mümkün olacak.Herkesin hak ettiği kadar süre alacağı ve katkı vereceği bir sezon olmasını diliyorum.Bu üç transfer hem maliyeti hem niceliği hem potansiyeli ile bana çok umut verdi diyebilirim.


Hiç yorum yok: