30 Mayıs 2009 Cumartesi

İngilizce-İtalyanca

"Beş yılda İngilizce öğrenemedi, ancak "good morning" diyebiliyordu, ben 3 ayda günde 5 saat italyanca çalıştım''
Morinho,Ranieri'ye ayar veriyor.

29 Mayıs 2009 Cuma

Belki de Şampiyonluğun Geldiği An...

Kritik bir kurtarış bazen bir maça değil,bir sezona mal olabiliyor.Arda'nın kornerden yaptığı vuruşu kaleye girmek üzereyken çıkardı.Rüştü,son maça 2 puan önde girme avantajını ya da şampiyonluğu getirdi diyebiliriz.

O Kafa !

Kalecinin yüzüne dikkat ! İnsan gol yemekten bu kadar korkar mı? Messi kafa golü atamıyor diyenlere geldi bu gol.Zamanlama ve vuruş açısından çok güzel bir goldü.

Hafta Sonu Futbol

30 Mayıs Cumartesi

17.00 Everton - Chelsea (NTVSPOR)
20.00 Denizlispor - Beşiktaş (LİGTV)
20.00 Galatasaray - Sivasspor (SPORMAX)
20.00 Trabzonspor - Fenerbahçe (İZTV-201)
22.00 Caen - Bordeaux (KANAL A-Dönüşümlü)
22.00 Marseille - Rennes (KANAL A-Dönüşümlü)

31 Mayıs Pazar

16.00 Fiorentina - Milan (NTV)
16.00 Inter - Atalanta (NTVSPOR)
16.30 Nürnberg - Cottbus (KANAL 24)
20.00 Osasuna - Real Madrid (NTVSPOR)

28 Mayıs 2009 Perşembe

Ronaldo & Messi

Antipatik & Sempatik...Bütün bir sezon mukayese edildi,iki futbolcu.Çok yetenekli ve takımları için çok önemliler.Geçen sezon kupayı M.United kazanırken C.Ronaldo çok etkiliydi,bu sezon roller değişti.

Yakın Markaj

Kupa Barcelona'nın

Barcelona rüya gibi bir sezon geçirdi.Oynadıkları muhteşem futbolu 3 kupa ile süslediler.Çoğunluğun gönlünden dün akşam Barcelona geçiyordu istenen oldu.

Guardiola ilk sezonunda çıtayı o kadar yükseğe koydu ki,artık tüm teknik adamlık kariyeri bu sezon ile karşılaştırılacak.El üstünde tutulmayı fazlasıyla hak etti bu sezon sonu.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

CL Sezon Finali

Bu gece dananın kuyruğu kopuyor.Barcelona mı ,M.United mı ya da Messi mi Ronaldo mu göreceğiz...Yanlış hatırlamıyorsam M.United bugüne kadar oynadığı CL finallerinin hepsini kazandı.Ancak Kral kupası ve ligi şampiyon kapatan Barcelona'ya bunu da kazanıp üçleme yapmak yakışır bu sezon.

26 Mayıs 2009 Salı

Beşiktaş:2 - Galatasaray:1

Hepsini geçtim sadece Servet'in sakatlanması bile UEFA kupası maçları ve ligin son maçlarında Galatasaray'ı derinden etkiledi.Üzerine Meira'nın satılması tuzu biberi oldu.Bu sezon Adnan Polat haricinde sakatlanmayan kalmadı dememiz için De Sanctis'in de sakatlanması gerekiyordu o da oldu.Ligin bu sezon en iyi golcüsü olan Baros'un beklenmedik performansı Galatasaray'ı 2 golden etti.
Gerçek mevkisi orta saha olan Mehmet'in savunma zaafiyeti bu maçta iyice gün yüzüne çıktı.Goller Galatasaray açısından şanssızlık,Beşiktaş için şanstı.Kaleciden dönen top Mehmet'e çarpıp Yusuf'un önüne düştü.İlk golde faul ile ilgisi olmayan pozisyonda serbest atış kullanan Beşiktaş'ın golü günün şanssız ismi Mehmet'ten geldi.Tam bir yıldır oynamayan Orkun maç öncesi soru işaretiydi ama neredeyse tehlikeli top gelmeden maçı bitirdi,bizim attıklarımız dışında.

Kaleye şutu olmayan Beşiktaş maçtan istediğini aldı sonuçta.Zaten bu tip maçlarda puana kimin daha çok ihtiyacı varsa genelde o kazanır.Tıpkı bizim geçen sezon Sivasspor'u deplasmanda 6-3 yenmemiz gibi.

Umarım Arda gelecek yıllarda 3 kişiyi çalımlayıp topu verimsiz kullanan Hasan Şaş vakasına dönüşmez.Kewell'ın golü EPL kalitesindeydi.
Fenerbahçe Beşiktaş'a yatar sonra Beşiktaş kupada Fenerbahçe'ye yatar,lig maçında Galatasaray Beşiktaş'a yatar diyen geri zekalıların dediklerinin hiçbiri tutmadı.Futbol bu olabilirdi de ama biz olayı bu seviyeye çekersek kısır döngüden çıkamayız zaten.Bundan 10 -15 sene önce para için ya da hatır şikesi olmuştur takımlar arasında ama ben artık böyle şeyler söyleyenleri dinlemiyorum bile.Ne başkanlar ne yöneticiler ne de futbolcular ne kadar eleştirsekte bu kadar ucuz ve basit değiller.Şimdi Kewell ya da R.Carlos'un umrunda olur mu Beşiktaş ya da Sivasspor'un şampiyon olması.Bunu düşünenler 20 sene öncesinde yaşıyorlar.

Şampiyon Yap Bizi...

''Fenerbahçe'ye kırgınlığım yok. En büyük hatam Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaktı. Türkiye hataların bedellerinin ödendiği bir ülke değil, başarıların bedellerinin ödendiği bir ülke.''

24 Mayıs 2009 Pazar

Bundesliga Şampiyonu W

Almanya'nın en etkili forvetleri oldular bu sezon...Boşnak Dzeko ve Brezilya'lı Grafite...Grafite'nin adı geçen sezon başında Galatasaray ile anılıyordu.Kimsenin sıcak bakmadığı bir isimdi ama bu sezon Baros'un Türkiye'de yaptığı patlamanın benzerini o da Almanya'da yaptı.

Sezona genç bir kadro ile giren ve pek kimsenin şans tanımadığı Wolfsburg şampiyon oldu.Bayern Münih'in yerine onların şampiyonluğu beni daha çok memnun etti.Biz Türkler de zaten kalıtımsal olarak zayıfın,mazlumun yanında olma refleksi vardır :)

Felix Magath seneye Schalke 04 takımının başına geçecek.WV Arena'dan güzel anılarla ayrılıyor.
O bardaktan birayı dökmeden içene şehrin anahtarını verirler zaten !

Kalli

K.H.Feldkamp: - Senin sorunun ne biliyor musun dostum? Kafanın kıçından küçük olması...
Der gibi bir hali var Kalli'nin.Basın toplantılarında saçma sapan sorular soran herkese ayarın kralını verirdi.Özgüveni fazla,görmüş geçirmiş,kaybedecek bir şeyi olmayan adam rahatlığı ile cevaplar verirdi.Neredeyse 50 sene teknik direktörlük yapmış,Bundesliga'da en çok maça çıkmış adamı futbolu bilmemezlik ile suçladık bu topraklarda.Tıpkı Hiddink,Tigana,Löw,Osieck,Del Bosque,Gerets vb. yaptığımız gibi.

Futbol Seninle Güzel

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Üçü Bir Arada ; Mami

Ali Ece F dergisinde Muhammet ( Ya da herkesin tanıdığı isim Mami)için yazı yazmışmıydı hatırlamıyorum ama onun kaleminden okunacak adamdır Muhammet Altıntaş...Linderoth,Mehmet ve Barusso'nun toplamda yapacağı işi tek başına yapardı orta sahada.''Ben koşmam,koşsam Real Madrid'te oynardım ''diyen Prekazi'nin açığını kapatmak için 2 hatta 3 kişilik koşardı.90'lı yıların sonunda orta sahada Hugo Suat'ın yaptıklarını 80'li yılların sonunda Muhammet yapardı Galatasaray'da.Uğur Tütüneker ile birlikte orta sahayı zindan ederlerdi rakip takımlara.O talihsiz kaza sonrası bir daha eski Mami olamadı maalesef.34 MHM 62 plakalı ,kırmızı Nissan SX aracı ile yaptığı kaza görüntüleri hala birçok kişinin hafızasındadır.Futbolu bıraktığı dönemde Galatasaray'ın alt yapısında çalışması teklif edilmiş,''Ben çoluk çocuk ile uğraşacak adam değilim ''demiş...Doğru yanlış emin değilim ancak bizim futbolcularımızın çoğunluğu futbolu bırakınca içine düştükleri maddi manevi boşluğun etkisi ile hatalı kararlar alabiliyorlar.Bir gazetede köşe yazarı ya da televizyonda yorumcu olmak alt yapıda oyuncu yetiştirmekten daha cazip geliyor insanlara.Milan,Barcelona gibi kulüplerin yapılarını incelediğimizde alt yapı,oyuncu izleme komitesi ya da sportif direktör gibi konumlarda hep kulübe uzun yıllar hizmet etmiş oyuncuları görüyoruz. Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin kaliteli futbolcudan Prekazi ya da Rıdvan mı daha iyi anlar yoksa Adnan Sezgin ya da Aziz Yıldırım mı? Aslında Aziz Yıldırım betondan anladığı kadar futboldan anlamadığı için menajer Juan Figer önüne kimi koyarsa onu alıyor.

Tugay & Paolo

Tugay ve Maldini bu hafta sonu oynayacakları maçlar ile aktif futbol hayatlarına son veriyorlar.Tugay 40,Maldini 41 yaşında kariyerlerini zirvede tamamlıyorlar dersek abartmamış oluruz.Tugay'ın özellikle bu sezon Mehmet Topal ve Linderoth'un uzun sakatlık yaşadığı dönemde Galatasaray'da oynayıp futbolu öyle bırakmasını isterdim.Galatasaray'dan ayrıldığı sezon, takımın UEFA kupasını alması yıllarını o takıma vermiş Tugay için kötü oldu bence.Tam on yıl G.Rangers ve B.Rovers'ta harika sezonlar geçirdi.Takımında yıl oyuncusu seçilmesi,kaptanlık yapması ve İngiltere futbolunda saygın bir isim yapması onun artıları.Futbolseverler her iki futbolcuyu da özleyecekler.

22 Mayıs 2009 Cuma

Hafta Sonu Futbol

23 Mayıs Cumartesi

16.30 Wolfsburg - Werder Bremen (KANAL 24-Dönüşümlü)
16.30 Bayern Münich - Stuttgart (KANAL 24-Dönüşümlü)
22.00 Barcelona - Osasuna (NTVSPOR)
22.00 Bordeaux - Monaco (KANAL A-Dönüşümlü)
22.00 Nancy - Marseille (KANAL A-Dönüşümlü)
22.00 Villarreal - Valencia (NTV)

24 Mayıs Pazar

16.00 Milan - Roma (NTVSPOR)
20.00 Beşiktaş - Galatasaray (LİG TV)
20.00 Sivasspor - Gençlerbirliği (SPORMAX)
20.00 Eskişehirspor - Trabzonspor (İZ TV-201)
20.00 Fenerbahçe - Konyaspor (DİGİ-202)
23.10 Velez Sarsfield - Boca Juniors (NTVSPOR)

21 Mayıs 2009 Perşembe

Dalgacı Sergen

Sergen,Alpay,Gökhan ve Metin idman yaparken...Hayatı dalga geçmek ile geçen Sergen Alpay'ın bacağını yeni gelin gibi ucundan tutmuş.Mesela Rıza,Gökhan vs. iş disiplini Sergen'de olsa futbol hayatı nerede nasıl sonlanırdı hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Maymunzinho

Norveç liginin iki defa en iyi oyuncusu seçilmek bence çok önemli bir referans değil Türk futbolu için.Yetenekli ve teknik bir oyuncu olduğu belli,ancak taktik disiplini,devamlılığı,fizik kondüsyonu nasıldır şu anda soru işareti...diye yazmıştım ilk geldiği dönem.O soru işaretlerini pek kaldıramadı ve takıma katkısı çok fazla olmadı şu ana kadar.İdmalarda sirk maymunları gibi çalıştığı da fotoğraftan belli oluyor.

Futbol Seninle Güzel

Süper Lig Yolları Taştan


Yılmaz Özdil futbolumuzdaki çarpık düzeni gözler önüne sermiş yazısında...

Kasımpaşa-İzmir...
1970, Kasımpaşa ortada yok.
1980, Kasımpaşa yok.
1990, Kasımpaşa yok.
2000, Kasımpaşa yok.
2002, Kasımpaşalı iktidar...
2004, Kasımpaşa 3’üncü ligde.
2005, 2’nci ligde.
2006, 1’inci ligde.
2007, Süper Lig’de.
2008, düştü...
2009, gene Süper Lig’de.
*Öbür taraftan...
*2002-2003, İzmir küme düştü.
2004, İzmir yok.
2005, İzmir yok.
2006, İzmir yok.
2007, İzmir yok.
2008, İzmir yok.
2009, İzmir gene yok.
*Kasımpaşa ‘yürü ya kulum’ dercesine, inanılmaz bir hızla yükselirken; İzmir, inanılmaz bir hızla eridi.
*Bu arada...Kadir Topbaş’ın takımı Süper Lig’de; Melih Gökçek’in takımı Süper Lig’de.
*Hayır, “Kasımpaşaspor katakulli yaptı, Altay’ı ve Karşıyaka’yı öyle eledi” demek istemiyorum, asla...
Hepimiz seyrettik, çatır çatır oynadı ve bileğinin hakkıyla döndü Süper Lig’e, helal olsun.*
Ama anlatmak istediğim şu:Altay’ın piyasa değeri, 11 milyon Euro...
Karşıyaka’nın piyasa değeri, 9 milyon Euro.*
Peki, Kasımpaşa’nın?20 milyon Euro.*
Yani, İzmir’in Süper Lig’e talip olan iki takımını topluyorsun, bi Kasımpaşa etmiyor.
*E bu durumda insan merak ediyor...*
Bir...Elini cebine atmayan İzmirli işadamları bu tablodan utanmıyor mu?
İki...Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinden çıka çıka anca bu kadar para çıkarken, belediye bile olmayan, semt takımı Kasımpaşa bu parayı nereden buluyor?
Asansör kabini...Kasımpaşa’yı İzmir’le kıyasladık, hadi gelin, bir de öbürlerine bakalım...
*Manisaspor çıktı.Piyasa değeri, 20 milyon Euro.
Diyarbakır çıktı.Piyasa değeri, 14 milyon Euro.
Kasımpaşa çıktı.Piyasa değeri, 20 milyon Euro.*
Naklen yayın gelirlerini, tribün gelirlerini ekle... Biraz da bölge işadamlarının ellerini ceplerine atacaklarını hesap et, taş çatlasın ne olur? Manisa ve Kasımpaşa 25’er milyon Euro’luk takım olur, Diyarbakır 20’yi zor bulur.*E bakıyoruz...*Hacettepe düştü.Piyasa değeri, 21 milyon Euro.Kocaeli düştü.Piyasa değeri, 24 milyon Euro.*Konya, Ankaragücü, Antalya, Gençlerbirliği veya Denizli’den biri düşecek... Piyasa değerleri, 19 ila 25 milyon Euro civarında.*Süper Lig’in rahat takımlarına bakıyoruz; Kayseri, Gaziantep, Bursa, Ankaraspor filan, 28 ila 35 milyon Euro.*Kaba hesap...Çıta 25 milyon Euro’dur.*Evet, futbol sadece para değildir; futbolun sadece para olmadığını Fenerbahçe ve Galatasaray kanıtlıyor bize... Ama, daha az para, daha az futboldur; bunu da, küme düşen takımların bütçeleri kanıtlıyor.*‘Mucize’ yaratan Sivas’ın piyasa değeri desen, 40 milyon Euro... Yani, ortalama 2 takım değerinde... Üstüne bir 10 milyon Euro koymazsa, başarısını kalıcı olarak devam ettirebilmesi de, imkânsız.*Uzun lafın kısası...20-25 milyon Euro’ya çıkarsın ama, düşersin aynı zamanda... Ya da işkenceye döner, iki kat arasında sıkışan ‘asansör kabini’nde kalmışsın gibi, ecel teri dökersin... Dolayısıyla, Manisa ve Kasımpaşa tutunabilirse başarıdır; Diyarbakır ise, şimdiden düştü diyebiliriz.
Reha Kapsal
45 yaşında...9 yıldır hoca...Neler yaptı bu 9 yılda?*Ankaraspor’u Süper Lig’e çıkardı.Manisaspor’u 2 Lig’e çıkardı.Altay’ı Süper Lig’e çıkardı.Ümit Milli Takımı çalıştırdı...(12 maçta sadece 1 defa yenildi.)Karşıyaka’ya Play Off Finali oynattı.*Karşıyaka’ya sezon başında ‘küme düşer’ gözüyle bakılıyordu... Çünkü, ekonomik durumu berbattı... 26 tane maç başı parası ödenmedi futbolcuların... Bırak maç başını, peşinatını bile hâlâ tam olarak alamayan futbolcular var... Bank Asya Ligi’nde ara transfer yapmayan tek takım... Üstüne, 4 futbolcusunu satmak zorunda kaldı... Ve, bu takımı ilk 6’ya soktu. En az gol yiyen, 3 takımdan biri oldu... İç sahada, Diyarbakırspor’la birlikte en fazla puan toplayan takım oldu... Boluspor’u sezon içinde iki defa yendi, Play Off’ta gene yendi... Kasımpaşa ile final oynadı, bir ara öne de geçti, uzatmada yediği golle, Süper Lig’i kıl payı kaçırdı.*İddia ediyorum... Karşıyaka’yı değil, ekonomik durumu daha iyi olan Altay’ı çalıştırsaydı; Altay direkt gelirdi.*Bana göre, yeni jenerasyon teknik direktörler arasında, en değerlilerden biridir Reha Kapsal...Bank Asya Ligi’ne fazladır.
Yoksulluk haritası...
Süper Lig’de Marmara ve İç Anadolu ağırlığı var... 6 takım Marmara bölgemizden, 8 takım İç Anadolu bölgemizden... Hacettepe ve Kocaeli düştü, onların yerine 1 Egeli, 1 Güneydoğu Anadolulu, 1 Marmaralı geldi... Karadeniz’i Trabzon temsil ediyor, Akdeniz’i Antalyaspor.*Kim yok?Doğu Anadolu.*Süper Lig’de hiç Doğu Anadolulu olmadığı gibi, Bank Asya Ligi’nde de sadece Malatya vardı, o da düştü...*Kim yükseldi 2’nci Lig’den Bank Asya Ligi’ne?Bir Egeli.Bir Akdenizli.*Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van... Üvey evlat mıdır bu şehirlerimiz kardeşim? Kimse sahip çıkmayacak mı?
Yılmaz ÖZDİL

Giggs'ten A.S.Y. Yorumu

''Sadece takıma degil aynı zamanda taraftara karsı da oynadıgımız yoğun atmosferleri,ortamları severim. Asla Galatasaray'ınki gibi bir deneyim yasamadım. Santradan 2 saat once zemine bakmak icin sahaya cıktık ve stad tamamen doluydu. Tezahurat muhtesemdi; bir taraf baslıyor, sonra digeri, sonra sessizlik, sonra da hepsi birden bagırıyor. Bu oyuncuların gercekten hosuna gitmisti. İlk baslarda guzeldi ama sonra hic öyle degildi.''

Kupa Lucescu'nun

Bir İstanbul masalıydı Lucescu için UEFA Kupası finali ve her masal gibi güzel bitti...Genç ve hırslı Brezilyalı oyuncuları çok kaliteli S.Donetsk takımının.Barcelona-Real Madrid ya da Chelsea-Liverpool maçlarını izlemiş futbolseverlere bu sezon her maç keçi boynuzu tadı veriyor olsa da bence keyifli maçtı.Bekle beni İstanbul geliyorum,sen mi büyüksün ben mi göreceğiz ! demiştim geçen hafta Lucescu'nun ağzından.İnönü ve Ali Sami Yen'den sonra Şükrü Saraçoğlu stadında da kupa kaldırdı.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Ezeli Rekabette Son Nokta !

Palermo-Catania rekabetini çok farklı boyuta taşımışlar...Bu vitrin bu şekilde ne kadar kaldı acaba? Fenerium ya da Galatasaray Store'da bu vitrin dizaynı olsa cam çerçeve kalır mı sizce?

Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin !!!

Fenerbahçe'nin resmi sitesini hazırlayan editörlerin bugüne kadar yaptığı saçmalıkları ayrıca yazsaydım kitap olurdu.Futbolda Türkiye Kupasını 26 senedir alamıyor olmak ve rakip taraftarların bunu espri konusu yapmaları sıkıntı yaratabilir.Ancak başka bir amatör branşta alınan kupanın resmi siteden böyle verilmesi sanki futbolda alınamayan kupanın yarattığı kompleksin dışa vurumu gibi olmuş.Fotoğraftaki kupayı kazanan sporculardan üç tanesi Kadıköy'de Aziz Yıldırım'ın yanından geçsin,tanırsa ben bir daha bu blogta yazı yazmam o kadar söylüyorum.Bu nedir yahu? :)

Hüzünlü Ayrılık

De Sanctis'i ayrılık acısı sardı galiba.Küçük Emrah&Guiza gibi bakıyor fotoğrafta.

Fırsatçı Tüpçü

Şampiyonluğa giderken takımının başkanına bu kadar küfür eden çok az taraftar vardır.Futboldan anlamadığı kesin.Tüp fiyatlarını talebe göre mi belirliyorlar acaba?Tribünden gelen bir başkanın taraftara böyle bir maç öncesi yolunacak kaz muamelesi yapması en hafif deyim ile ayıptır,yuh olsun.
ESKİ AÇIK: 90,00 TL
KAPALI ALT: 250,00 TL
KAPALI UST: 300,00 TL
NUMARALI KENAR: 375,00 TL
NUMARALI ORTA: 425,00 TL
VIP ALT A-F: 425,00 TL
VIP ALT B-E: 450,00 TL
VIP ALT C-D: 500,00 TL
VIP UST A-F: 500,00 TL
VIP UST B- E: 750,00 TL
YENİ AÇIK: 90,00 TL

Final Gecesi


Werder Bremen: Wiese, Fritz, Prodl, Naldo, Boenisch, Frings, Baumann, Niemeyer, Ozil, Pizarro, Rosenberg.
Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Kucher, Chigrinskiy, Rat, Gai, Duljaj, Ilsinho, Jadson, Fernandinho, Luiz Adriano.
Hakem: Luis Medina Cantalejo
Yayın: 21.45 / Show TV

19 Mayıs 2009 Salı

Figo'nun Saçları

Luis Figo şampiyonluk kutlamalarında elinde Beck's birası ile keyif yapıyor.Eski saç modelini özlemiş herhalde.

Eskilerden...

Juventus-Napoli maçından bir görüntü...Platini ve Maradona'nın karşılıklı oynadığı yıllar.

2010-2011 Barcelona Forması

Sağdaki formada sarıdan vazgeçip turuncu kullanmışlar.Bence çok daha iyi olmuş !

Milan İhtiyar Heyeti

Yıllardır kaleden forvete kadar kadrosu çok yaşlı oyunculardan kurulu bir Milan takımı izliyoruz.Pato,Kaka gibi istisnalar olsa da takımın genel yapısı çok dinamik değil.Son izlediğim Juventus-Milan maçında orta sahanın temposuz oyunu ve son 15 dk. oyundan tamamen düşmesi ile bence artık Milan da bir devir tamamen bitmeli...
Milan takımının kadrosu ile ilgili ekşisözlük'te muhteşem bir yorum yapılmış.
'Bence bu takımın, deplasman otobüsünde Kaka ve Pato hep ayakta gidiyordur.'

Mutluluğun Resmi

Şair Nazım Hikmet,ressam Abidin Dino'ya ''Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?'' demişti...İşte mutluluğun resmi budur.Eşinin Kewell'a ve çoçuklarına nasıl baktığına dikkatinizi çekerim.Bu aile saadeti bir gol ve bir asist olarak yansıdı Ali Sami Yen'e.

Globalizm !

Globalleşme dedikleri budur işte...Bir Fransız,bir Güney Kore'li ve Bir Arjantin'li üç ayrı ülkeden değil üç ayrı kıtadan gelip İngiliz takımı M.United forması altında ( O formada Amerikan markası Nike ) kupa sevinci yaşıyorlar.

Baba Song

Nonda onunla ilgili ''Sadece Kamerun'un değil bütün Afrika'nın kaptanı'' demişti...Sabri karşılaştıklarında saygıda kusur etmemiş.